【天翊设计】TENYER DESIGN 一个寻找的故事———拾峯璟花园

02 Dec 2020


>>>>
   

项目信息



项目名称:拾峯璟花园
设计总监:张彬 邓竹芹
主案设计:廖远航 龙瑶 
深化总监:李海 唐瑞
设计深化:罗茂瑞
项目摄影:镜上摄影
项目地点:北星城
室内设计:成都市天翊装饰工程设计有限公司
企业网站:www.cdtenyer.com
设计时间:2019.11
竣工时间:2020.10
 

Project Name: yundinglai beixingcheng

Design Director: Zhang Bin, Deng zhuqin

Main design: Liao Yuanhang and Longyao

Deepening director: Li Hai, Tang Rui

Design deepening: Luo maorui

Project Photography: Photography on camera

Project location: North Star City

Interior design: Chengdu Tianyi Decoration Engineering Design Co., Ltd

Enterprise website: www.cdtenyer.com

Design time: November 2019

Completion time: October 2020




 绘峰之形,观光影 

浮动的线条与光影纵横交织

是诗意,是启示,是向往

这是一个关于寻找的故事

这是一个关于热爱的故事

我们热爱的不是危险

而是——生命

Drawing the shape of the peak and observing the light and shadow Floating lines interweave with light and shadow,It is poetic, enlightening and yearning.This is a story about findingIt's a story about loveWe don't love danger It's life


 

匠心独具的几何构形巧夺天工,挑高的大厅如蜿蜒曼妙的山峰剖面。悬挂于头顶蜿蜒的丝带灯捕捉自然的形态,庄严地镶嵌其中,曲线是山峦的代表,也是生活的轨迹。机车的路径是风姿的状态,也是时尚的表达。

 

With its unique geometric configuration, the tall hall is like a winding and graceful mountain profile. Hanging on the top of the head, the winding ribbon lamp captures the form of nature and is solemnly inlaid. The curve is the representative of mountains and the track of life. The path of locomotive is not only the state of style, but also the expression of fashion.


 

穿过些许坡度的走廊,阳光倾斜错落不一,仿佛调皮的小孩在屏风跳跃,室外的绿化、白天太阳的移动带来无穷的光线变化,空间变得灵动,时光的脚步由此变缓,空间内的一切在此显得十分悠闲放松。
 

Through the corridor with a little slope, the sunlight is inclined and scattered in different directions, as if a naughty child is jumping on the screen. The outdoor greening and the movement of the sun during the day bring infinite light changes. The space becomes flexible, and the pace of time slows down. Everything in the space is very relaxed here.


 

寻找在不同的时空点获得不同的感知。时光变幻,四时美景,以自然的诗意,抚慰焦虑。
 

Search for different perception at different points in time and space. Time changes, four beautiful scenery, with natural poetic, soothing anxiety.




 

楼梯间扩展为开合性更强的弧形空间,连通室内外,纵向延展,视野通透而开阔。陈设间的彼此关联亦别出心裁,旋裹以镂空木制艺术品,创造一处身心沉浸的慢空间。

 

The staircase is expanded into a more open and closed arc space, connecting indoor and outdoor, extending longitudinally, and having a clear and open view. The relationship between the furnishings is also unique. It is wrapped in hollow wooden artworks to create a slow space for physical and mental immersion.


 

光与影的视觉、形式、明暗等关系,赋予建筑、室内空间以曼妙多变的可能性,意境纷然。在设计师的笔下,无论是对自然的描摹,抑或是对时尚的探索,均赋予观者抽离物质之外的潜在体验,清逸成趣。

 

The relationship between light and shadow, such as vision, form, light and shade, endows the building and interior space with the possibility of graceful and changeable, and the artistic conception is various. In the designer's pen, whether it is the description of nature or the exploration of fashion, all give the viewer a potential experience away from the material and become interesting.

 





曲线交错的走廊与沙盘区弧形弯板交相呼应。在空间中轻盈自然地舒展流动,置身其中,感受灵动的旋律与节奏,仿佛连呼吸都充满了艺术的味道。

 

The corridor with crisscross curve echoes with the curved curved plate in sand table area. In the space, it is light and natural to stretch and flow. When you are in it, you can feel the flexible melody and rhythm. It seems that even the breath is full of artistic flavor.


 

木材质的天然肌理与大理石碰撞,构成舒适的空间氛围。黄铜的质感和色泽,也让灯组萌生了“缛彩遥分地,繁光远缀天。”的诗意。

 

The natural texture of wood material collides with marble to form a comfortable space atmosphere. Brass texture and color, also let the lamp group sprout "red color remote division of the ground, complex light far up the sky." The poetry of.




将自然和时尚融入现代风潮中,金属网勾勒出自然光影变幻,木作的质朴粗粝与细致的金属线条对撞出现代美学趣味,映照山峦轮廓的屏风、灯饰以及绿植苔癣的运用,通过石材与金属板映衬出明暗互动,虚实掩映的空间气质。

 

Integrating nature and fashion into modern fashion, the metal mesh outlines the natural light and shadow changes, the simple and rough wood works collide with the fine metal lines, creating the modern aesthetic taste. The screen, lighting and the application of green plants and moss reflect the outline of mountains. The space temperament of light and shade is reflected by stone and metal plate.



 

毛石点染的景观从内而外贯穿体现,与倔强的旁斜溢出的枝丫相对照,充满着动静相合的张力之美。一旁野蛮生长的朱蕉似乎也将这种活力汲取了过来,热烈奔放地向上起舞。

 

The landscape is reflected from the inside to the outside, in contrast to the stubborn branches overflowing from the side. It is full of the beauty of tension of the combination of movement and stillness. One side of the wild growth of Zhu Jiao seems to have absorbed this vitality, and dance up enthusiastically.



 

水吧延续简洁质感,质感的大理石与温暖木材的配色,浓度不同的灰色变化出丰富的层次感,协调出一个有温度又精巧的空间,营造出一种经岁月沉淀的慵懒与淡然。

 

The water bar continues the simple texture, the texture of marble and warm wood color, different concentrations of gray change to a rich sense of hierarchy, coordinate a temperature and exquisite space, create a kind of lazy and indifferent after years of precipitation.

1F平面规划图